Впозиция по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални Националният съвет на

...
Впозиция по повод смъртта на руския опозиционер Алексей Навални Националният съвет на
Коментари Харесай

Да, България настоява за реформа на службите , за да спират руското проникване в страната

Впозиция по повод смъртта на съветския опозиционер Алексей Навални Националният съвет на " Да, България ", която е част от обединяването " Демократична България ", което от своя страна е част от ръководещото болшинство, упорства за използване на комплекс от политики за повишение на съпротивителните качества на българските институции против заканите от Кремъл.

" Режимът на Путин се стреми да откри сфера на въздействие, в която да наложи своя модел на ръководство. България би трябвало да ускори отговора си против тези кроежи на всички нива ", се акцентира в позицията на партията, чийто водач е Христо Иванов.

Изтъква се " все по-острата потребност " от промяна на службите за сигурност. Според " Да, България " изключително притеснителни са сигналите, че българските служби не оказват дейно противопоставяне на съветското въздействие и навлизане в страната, в това число и в самите институции от бранш " Сигурност ".

Реформата в службите беше сложена измежду целите на обединението " Продължаваме промяната - Демократична България " при съставянето на настоящото държавно управление, само че повече от 8 месеца след началото на ръководството тя не е почнала, като измежду главните аргументи е постоянната съпротива от страна на другите двама сътрудници в ръководството - ГЕРБ и Движение за права и свободи, които другояче се обявяват като евроатлантически насочени.

Партията на Христо Иванов приканва Народното събрание да стартира разглеждането на законопроектите, отнасящи се до нужните трансформации в бранша.

По отношение на ситуацията в Украйна се акцентира, че триумфът на Киев във войната е от витален народен интерес за България.

" Време е да се ускорят напъните на нашите институции в осъществяване на съответните решения на Народното събрание и от заявления да преминем към бързи дейности. Очакваме Министерството на защитата да регистрира активността си в тази тенденция пред Народното събрание ", се споделя още в позицията.

Задържаният за шпионаж антимафиот е предал информация и от партньорски служби на Европейски Съюз на Русия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР